Мъск дава $5 млн. на потребители на Twitter, но при определени условия - ето какви

Само абонати на Twitter Blue имат право да участват в програмата

14.07.2023 | 11:50 Редактор: Михаела Димитрова
Мъск дава $5 млн. на потребители на Twitter, но при определени условия - ето какви

Потребителите на Twitter вече може да получават изплащания от част от приходите, които генерират от реклами, показвани в отговор на техните публикации, съобщава The Verge.

Съгласно политиката на компанията, само абонатите на Twitter Blue, чиито съобщения са преглеждани от повече от пет милиона пъти за месец през последните три месеца, имат право да участват в програмата.

Собственикът на Twitter Илън Мъск поясни, че потребителите ще получат общо пет милиона долара в първия кръг на плащанията. Те ще бъдат кумулативни от февруари тази година, когато беше обявена програмата Twitter Blue.

Някои потребители вече са започнали да получават пари. Писателят Брайън Красенстейн, който има около 750 000 последователи, сподели, че Twitter му е платил повече от 24 000 долара. А политическият коментатор Бени Джонсън с 1,7 милиона абонати е получил плащане от 9,5 хиляди долара.

Все още не е известно как точно се изчислява сумата на плащането, но според потребители за милион гледания се събират около 8,5 долара, предаде "Фокус".

Снимка: БГНЕС