Две лодки с имигранти потънаха край Лампедуза, издирват се изчезнали

На втората лодка според спасените 14 са пътували 42 души и се предполага, че около 30 вероятно са загинали

06.08.2023 | 23:05 Редактор: Михаела Кирилова
Две лодки с имигранти потънаха край Лампедуза, издирват се изчезнали

Край италианския остров Лампедуза потънаха няколко лодки, нелегално превозващи имигранти. Изчезнали са най-малко 32 души.

В едната лодка е имало 48 имигранти, от които италианската брегова охрана спаси 45, според които липсват трима души. На втората лодка според спасените 14 са пътували 42 души и се предполага, че около 30 вероятно са загинали.

Двете малки лодки са отпътували от тунизийския град Сфакс и са претърпели корабокрушение поради лошите метеорологични условия, които ще продължат и през следващите няколко дни. Всички мигранти са жители на юг от Сахара - от Кот д'Ивоар, Гамбия, Гвинея, Мали и Сенегал.

С помощта на военновъздушните сили сицилианската алпийска и спелеологична спасителна служба спаси 34 имигранти, престояли 48 часа на стръмен скалист бряг на остров Лампедуза, след като лодката им потънала.

Кораб на неправителствената организация Open Arms пристигна в пристанището на Бриндизи с 194 спасени имигранти на борда от Еритрея, Египет, Етиопия, Камерун, Сенегал и Мали, съобщи БНР.

На всички е оказано необходимото съдействие и медицинска помощ.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
Стефчо
преди 8 месеца
Италианската мафия е започнала да работи отново и необезпокоявано. Хвала! Сигнализирай за неуместен коментар