Зеленски: Свобода или смърт, Русия не може да превземе Украйна

Светът не се обедини за войната в Сирия и това беше голяма грешка, смята украинският президент

01.08.2023 | 10:42 Редактор: Тодор Петров
Зеленски: Свобода или смърт, Русия не може да превземе Украйна

Нашият избор днес е свобода или смърт, коментира украинският президент Володимир Зеленски пред бразилското издание Globo. Той допълни, че страната му губи най-добрите си хора на първа линия на войната - невинаги военни, а доброволци, които са изоставили живота си, за да защитават Украйна. 
"Точно на такива хора се гради една държава - най-патриотично настроените, най-мотивираните, най-силните и умните. Това са хората на прогреса - и по време на война, и в мирно време", каза украинският държавен глава.

По думите му Украйна се нужда от победа - справедлива и възстановяваща правото, за да може да се възстанови от разрушенията, за да преодолее загубите. 

"Включително и на това толкова ценно поколение - емоцията и настроението и в страната, и в съюзниците, които ще помагат за възстановяването на страната, ще е различно", отбелязва Зеленски.

Той е категоричен, че случващото се на бойното поле днес показва, че Русия не може да превземе Украйна изцяло, а неговото поколение, докато е живо, ще направи всичко възможно тя да не бъде отново толкова силна, както в първите дни на войната.

Светът не се обедини за войната в Сирия и това беше голяма грешка, коментира още Володимир Зеленски. 
"Винаги е голяма грешка, когато светът смята, че войната е далеч", каза той и допълни, че в Украйна също са гледали по същия начин. "Клатехме глава и казвахме "каква трагедия". Но войната днес е тук, а утре - на друго място", посочи украинският държавен глава.

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС


3
0 rate up comment rate down comment 1
Анонимен
преди 9 месеца
Лесно е да говориш така, когато жертваш други, не и себе си. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 3
неузрялски
преди 9 месеца
Артистът пак се е вживял в някаква роля..... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Д. Димова
преди 9 месеца