Лондон: Руските военни удари се характеризират с лошо разузнаване

Москва обвинява Лондон в кампания по дезинформация

25.07.2023 | 14:45 Редактор: Искра Ангелова
Лондон: Руските военни удари се характеризират с лошо разузнаване

Руските военни удари се характеризират с "лошо разузнаване" от самото начало на войната в Украйна, обяви британското министерство на отбраната в разузнавателен доклад за атаките, осъществени от Москва след оттеглянето от зърнената сделка (на 17 юли - бел. ред.), предаде ДПА.

Споразумението позволяваше на Украйна да изнася зърно по море, включително и за страни, засегнати от продоволствената криза.

Докато споразумението за износ на украинско зърно през Черно море беше в сила, Русия се въздържаше от обстрел на гражданската инфраструктура в южните пристанища, написа външното министерство на Великобритания в социалната мрежа Twitter.

"Откакто Русия отказа да поднови сделката, Кремъл като че ли се чувства по-слабо ограничен политически и се опитва да порази цели в Одеса, защото смята, че в тези зони Украйна складира военни боеприпаси", добавя министерството.

"От самото начало на войната стратегията на руските удари като цяло се отличава с лошо разузнаване и нефункционален план за избор на целите", е мнението на разузнавателните служби в Лондон, предава БТА.

От началото на руското широкомащабно нашествие в Украйна през февруари 2022 г., британското министерство на отбраната публикува всекидневни разузнавателни доклади, а Москва обвинява Лондон в кампания по дезинформация, припомня Ройтерс.

Снимка: БГНЕС