Отмъщението на Зеленски: Дронове удариха сгради в Москва

Не можем да позволим на хората по света да свикнат с терористичните атаки, каза украинският президент

24.07.2023 | 07:06 Редактор: Михаела Кирилова

Нападение с дронове срещу Москва. Кметът на руската столица съобщи за нанесени щети по две офис сгради в бизнес център, а по думите му няма пострадали.

В социалните мрежи свидетели разказват за две последоветелни експлозии, които са счупили стъкла по високите високите етажи на небостъргачи. Русия съобщи, че е унищожила два украински дрона в Москва и обвини Киев, че е извършил "терористичен акт" срещу руската столица.

Няма данни за жертви и ранени, поразени са нежилищни сгради. Същевременно, според американския държавен секретар Антъни Блинкен, Украйна си е върнала около 50% от окупираните от Русия от началото на войната територии. Все още няма коментар за атаката в Москва от страна на украинските власти.

А тази нощ отново беше обявена въздушна тревога в украинския град Одеса. Безпилотен самолет е нанесъл нощен удар по пристанищна инфраструктура, като е разрушил хангар за зърно, съобщиха военните в Киев. По техни данни в резултат на удара са повредени и цистерни за съхранение на други видове товари.

Президентът Володимир Зеленски по-рано обеща отмъщение: 

"Те определено ще почувстват това. Не можем да позволим на хората по света да свикнат с терористичните атаки. Целта на всички тези ракети не са само градове, села или хора. Тяхната цел е човечеството и основите на цялата ни европейска култура", заяви Зеленски във вечерната си реч късно вчера.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
didokozev
преди 9 месеца
Вселенският престъпник трябва да бъде съден даже убит без съд. Сигнализирай за неуместен коментар