Русия: Военната подкрепа на САЩ за Киев само удължава агонията на Зеленски

Руският посланик в САЩ подчерта, че американските власти нямат смелостта да признаят, че плановете за победа на Русия се провалят

20.07.2023 | 09:51 Редактор: Михаела Димитрова
Русия: Военната подкрепа на САЩ за Киев само удължава агонията на Зеленски

Руският посланик в Съединените щати Анатолий Антонов заяви, че продължаващата военна подкрепа на Вашингтон за Киев само удължава агонията на управлението на украинския президент Володимир Зеленски. Това съобщава Telegram каналът на руското дипломатическо представителство. Той подчерта, че подобна помощ ще доведе само до нови жертви, включително сред цивилното население. Затова, казва руският дипломат, кръвта им ще бъде изцяло на съвестта на онези, които бълнуват идеята за нанасяне на "стратегическо поражение" на Русия.

Антонов заяви, че американските власти нямат смелостта да признаят, че плановете за победа на Русия на бойното поле се провалят. Според дипломата украинските ВСУ са си "счупили зъбите“ в отбранителните линии на руската армия, а американската администрация, надявайки се да навреди на Русия, в "пристъп на безсилен гняв изпраща нови оръжия и боеприпаси на марионетките си в Киев".

Посланикът отбеляза, че твърдостта и смелостта на руския войник ще отрезвят американските стратези. По думите му всеки ден потвърждава факта, че "неуязвимостта" на западната военна техника е мит. Затова, според дипломата, никаква многомилионна чуждестранна военна помощ няма да може да промени отчайващото положение на Украйна, предаде "Фокус".

Снимка: Pixabay