Русия поиска светът да осъди решението на САЩ да дадат касетъчни бомби на Украйна

Това ще доведе до сериозни хуманитарни последици, алармират от Москва

19.07.2023 | 11:57 Редактор: Михаела Димитрова
Русия поиска светът да осъди решението на САЩ да дадат касетъчни бомби на Украйна

На днешно заседание руският Съвет на федерацията единодушно прие призив, в който призовава световните парламенти и междупарламентарните организации да осъдят решението на САЩ да доставят касетъчни боеприпаси на Украйна, тъй като това е поредната стъпка на опасна ескалация и ще доведе до сериозни хуманитарни последици, предаде ТАСС.

"Съветът на федерацията се обръща към парламентите на чуждите държави и международните парламентарни организации да осъдят решението на САЩ да доставят на Украйна касетъчни боеприпаси, което е поредната стъпка на опасна ескалация на конфликта и ще доведе до сериозни хуманитарни последици", се казва в призива, цитиран от БТА.

Руските сенатори изразяват изключителна загриженост и осъждат "грубото и провокативно решение на президентската администрация на САЩ".

Снимка: Pixabay


1
2 rate up comment rate down comment 7
Буци
преди 9 месеца
Светът осъди, нахлуването в Украйна и зверствата извършени върху цивилно население.Но, рашисткие сенатори си го преместиха в другия крачол.Сега света ще си го премести в другия крачол! Сигнализирай за неуместен коментар