Експерт: ВСУ не могат да провеждат мащабни операции, липсва синхрон

Руската отбранителна система не се унищожава систематично, каза старшият изследовател Франц-Щефан Гади

18.07.2023 | 18:14 Редактор: Вяра Димова
Експерт: ВСУ не могат да провеждат мащабни операции, липсва синхрон

Въоръжените сили на Украйна търпят тежки загуби, защото не знаят как да провеждат общовойскови операции, заяви в интервю пред германското издание Der Tagesspiegel Франц-Щефан Гади, старши изследовател и консултант в базирания в Лондон Международен институт за стратегически изследвания.

"Въоръжените сили на Украйна все още нямат умения за провеждане на мащабни операции", казва експертът. Според него причината за неуспехите на въоръжените сили на Украйна е невъзможността да действат синхронно.

"Операциите бяха последователни, но не синхронизирани, това е основната причина за бавния напредък. Липсата на способности би направила украинците уязвими за руски противотанкови управляеми ракети и артилерийски огън. Руската отбранителна система не се унищожава систематично", описва ситуацията Гади.

Според него допълнителните доставки на оръжия от Запада, като ATACMS, системи за противовъздушна отбрана, бойни танкове или бронетранспортьори, "са изключително важни, но без тактически корекции от Украйна, те едва ли ще бъдат решаващи на бойното поле". Същото важи и за машините за разминиране, предаде "Фокус".

"Някои украински атаки бяха спрени от руската пехота с противотанкови ракети още преди да достигнат първото руско минно поле", дава пример събеседникът на Der Tagesspiegel за липсата на "системен подход" от страна на ВСУ.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
СЕСЕСЕР
преди 9 месеца
КРЕМЪЛСКИ Експерт: ВСУ не могат да провеждат мащабни операции, липсва синхрон Сигнализирай за неуместен коментар