След спор: Трима простреляни тийнейджъри на "Таймс Скуеър" в Ню Йорк

Стрелецът, който е бил забелязан да носи кафява раница, е избягал

18.07.2023 | 17:20 Редактор: Юлиан Христов
След спор: Трима простреляни тийнейджъри на

Трима тийнейджъри бяха простреляни на "Таймс Скуеър" в Ню Йорк, съобщи полицията, цитирана от ДПА. Няма опасност за живота им. В предизвиканата от престрелката паника туристи са бягали на всички страни в търсене на прикритие от куршумите, описва агенцията.

Изстрелите са проехтели на 42-ра улица в Уест Сайд, Манхатън, в близост до Седмо авеню, малко преди полунощ - около 11:50 вечерта в понеделник.

Момчета на 15 и 18 г. са били простреляни в краката и откарани в болницата "Белвю" в стабилно състояние.  Третият ранен, който е 17-годишен, е улучен от застигналия го куршум в мишницата. Откаран е с частен превоз до болницата в Харлем, Северен Манхатън. Той също е в стабилно състояние, пише БТА.

Стрелецът, който е бил забелязан да носи кафява раница, е избягал.

По информация на полицията видеозапис показва как преди стрелбата заподозреният спори с жертвите, като четиримата са били част от голяма група. Малко по-късно той открива огън.

В същия ден - понеделник, Едуард Кейбън се закле като полицейски комисар на Ню Йорк. Пуерториканският му произход го направи първия латинос в историята, който оглавява полицейското управление на Ню Йорк. 

Снимка: БГНЕС