Путин: Ще отмъстим за атаката на Кримския мост, беше безсмислено престъпление

Търговските полети до анексирания от Москва Крим бяха спрени

17.07.2023 | 21:29 Редактор: Михаела Димитрова
Путин: Ще отмъстим за атаката на Кримския мост, беше безсмислено престъпление

Руският президент Владимир Путин обеща да отмъсти, след като украинска атака срещу Керченския мост, свързващ анексирания от Москва Крим с Русия, уби двама цивилни и рани детето им, предаде АФП.

"Разбира се, ще има отговор от Русия. Министерството на отбраната подготвя съответните предложения. От военна гледна точка това е безсмислено престъпление“, смята той.

Според руския президент мостът не е бил използван за военен транспорт "от дълго време", но въпреки това той призова за по-строги мерки за сигурност.

"Очаквам конкретни предложения за подобряване на сигурността на това стратегическо, важно транспортно съоръжение", обяви Путин.

Москва съобщи, че два дрона по вода са ударили моста в ранните часове на деня и обвини "режима в Киев".

Търговските полети до анексирания от Москва Крим бяха спрени след началото на офанзивата в Украйна и повечето руски туристи обикновено пътуват до Крим по моста.

"Украинският флот и службата за сигурност извършиха през нощта атака срещу построения от Русия мост", каза украински източник.

Руският вицепремиер Марат Хуснулин каза на Путин, че носещите конструкции на моста са непокътнати, предаде БГНЕС.

Мостът вече беше частично разрушен при нападение с камион бомба през октомври 2022 г., за което Москва също обвини Украйна. 

Снимка: БГНЕС


3
5 rate up comment rate down comment 0
Руский
преди 9 месеца
В продължение на 8 години в донецк и луганск са убити над 15 хиляди руснаци. Не трябва да чакат повече и да пазят ХАХОЛИТЕ. Стрелба на месо . Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 0
Руский
преди 9 месеца
На мястото на президента бих взривил КИЕВ от всякъде бе значение колко жертви ще има , а руското разузнаване знае къде да удари . За ХАХОЛИТЕ не трябва да има прошка . Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 4
Мислещ
преди 9 месеца
Това не е последната атака....но когато нападнахте вероломно Украйна и крещяхте в екстаз....Крим наш....как беше? Сигнализирай за неуместен коментар