Путин свиква съвещание с министри и ФСБ заради атаката на Кримския мост

Дмитрий Песков нарече нападението "терористичен акт"

17.07.2023 | 18:55 Редактор: Михаела Димитрова

Москва обвини Киев за атаката срещу Кримския мост. Според руските власти, мостът е бил атакуван от морски дронове. При инцидента са загинали двама души.

Украински и руски медии съобщиха, че зад инцидента на Кримския мост стоят Службата за вътрешна сигурност и военноморските сили на Киев.

Според телевизия "Суспилне" съоръжението е било атакувано с подводни дронове. Според "Укринформ" са участвали безпилотни надводни кораби.

"Ако конкретно ме питате кой извършва взривове в Крим или в Белгород, то в частен разговор, доколкото мога да имам такъв, ще ви кажа, че "Да, това сме ние", заяви министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба.

Говорителят на Кремъл, на свой ред, нарече атаката "терористичен акт" и хвърли обвинението към Украйна. "Ние знаем причините и кой стои зад терористичния акт. От нас се изисква спокойствие и допълнителни мерки и работа", коментира Дмитрий Песков.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова директно обвини Украйна, а също и САЩ и Великобритания, че са съдействали за атаката.

"Въпреки това Кремъл не намира причина да прекъсне връзките си със Запада, защото са нужни канали за диалог", обясни говорителят Песков. Той съобщи, че заради атаката на Кримския мост президентът Владимир Путин свиква съвещание с участието на министри и и шефа на ФСБ.

Вижте повече в репортажа на Григори Недялков.

Снимка: БГНЕС