Проливни дъждове в Южна Корея причиниха смъртта на най-малко 22 души

14 души са изчезнали

15.07.2023 | 17:52 Редактор: Михаела Димитрова
Проливни дъждове в Южна Корея причиниха смъртта на най-малко 22 души

Продължаващите от няколко дни проливни дъждове в Южна Корея причиниха смъртта на най-малко 22 души в резултат на свлачища, наводнения и други бедствия, предаде Асошиейтед прес, като се позова на южнокорейското правителство.

Смъртните случаи са били регистрирани вчера и днес в централните и югоизточните райони на страната, се казва в доклад на министерството на вътрешните работи.

По-рано тази сутрин министерството съобщи, че петима души са загинали, след като свлачища, причинени от проливните дъждове, са погребали къщите им. Други двама души също са загинали при злополуки, свързани със свлачища. В доклада на министерството обаче не се посочват причините за смъртта на допълнителните жертви.

В доклада се посочва, че в резултат на проливните дъждове от вторник насам са изчезнали 14 души, а от четвъртък насам 13 други са получили наранявания.

Над Южна Корея се изливат проливни дъждове от 9 юли насам. В доклада на министерството се казва, че през последните седем дни валежите са принудили около 4760 души да се евакуират и са оставили хиляди домакинства без електричество. В него се посочва, че към днес следобед повече от 2000 души все още се намират във временни убежища.

Днес също така бяха отменени 20 полета, а редовните влакове в страната и някои от влаковете-стрели бяха спрени, съобщи министерството. То съобщи, че около 140 пътища остават затворени, предаде БТА.

Южнокорейската метеорологична агенция съобщи, че в някои части на страната проливните дъждове ще продължат до утре.

Снимка: БГНЕС