Адски горещини от близо 50 градуса измъчват голяма част от САЩ

Отменят събития и въвеждат нови правила

15.07.2023 | 09:47 Редактор: Тодор Петров
Адски горещини от близо 50 градуса измъчват голяма част от САЩ

Горещини измъчват САЩ. През почивните дни температурите в Невада, Аризона и Калифорния се очаква да се покачат още. В Лас Вегас температурата може би ще достигне 47,2 градуса по Целзий. 

Според прогнозите, термометърът в пустинята ще достигне на някои места до 48,8 през деня и над 32,2 през нощта. 

Във Финикс в петък за 15-и пореден ден бяха измерени температури от над 43,3. Термометърът е показвал 44,4. Метеоролозите смятат, че е много вероятно да бъде подобрен рекордът, отбелязан през 1974 г., когато високите температури се задържат 18 дни. Очаква се и следващата седмица да продължат горещините.

От Тексас до Калифорния казината, обществените библиотеки с климатици, фоайета на полицейските участъци ще бъдат отворени за хората, които нямат условия у дома и имат нужда да бъдат на хладно.

В Сакраменто, където започна панаирът на щата Калифорния, се съобщава, че организаторите са отменили планираните конни надбягвания поради висок риск за животните.

Работодателите са предупредени, че хората, които работят на открито, трябва да имат осигурена вода, сянка и редовни почивки, за да се разхлаждат, съобщи БНР.

Снимка: БГНЕС