Южна Корея смята да увеличи помощта за Украйна

Сеул е предоставил също каски и бронежилетки

15.07.2023 | 17:20 Редактор: Михаела Димитрова
Южна Корея смята да увеличи помощта за Украйна

Южна Корея ще увеличи помощта за Украйна. Това обеща президентът Юн Сук Йол след среща с колегата си Володимир Зеленски в Киев. Руската Федерална служба за сигурност твърди, че е осуетила украински заговори за покушения срещу две известни руски журналистки.

Подкрепата на Южна Корея за Украйна ще бъде разширена, стана ясно при посещението в Киев на президента Юн Сук Йол. Хуманитарната помощ, която миналата година е била за 100 милиона долара, ще бъде увеличена до 150 милиона. Сеул е предоставил също каски и бронежилетки.

Украинското командване е преразгледало тактиката на контранастъплението поради големите загуби, понесени в първите му дни, съобщава New York Times.

През следващите седмици процентът на загубите е спаднал. Според източници на изданието за по-високи темпове на офанзивата се разчита и доставките на касетъчни боеприпаси от САЩ.

Руската Федерална служба за сигурност съобщи, че е осуетила предполагаеми украински заговори за убийство на две известни руски журналистки - Маргарита Симонян и Ксения Собчак, предаде БНР.

Руският президент Владимир Путин е обсъдил с южноафриканския си колега Сирил Рамапоса черноморската зърнена сделка и африканската мирна инициатива за Украйна.

Срокът на сделката изтича в понеделник. Според Москва още не са изпълнени ангажиментите да бъдат премахнати пречките пред износа на руски храни и торове.

Снимка: БГНЕС