Орбан: Украйна в НАТО означава незабавна световна война

"Украинците са агресивни и взискателни", смята министър-председателят на Унгария

14.07.2023 | 15:40 Редактор: Вяра Димова
Орбан: Украйна в НАТО означава незабавна световна война

"Ако Украйна беше приета в НАТО, това щеше да означава незабавна световна война", заяви министър-председателят на Унгария Виктор Орбан в ефира на радио Kossuth, съобщава telex.hu.

След завръщането си от срещата на върха на НАТО Орбан информира правителството, че "Западът иска война" и е заинтересован руско-украинската война да продължи дълго време. Следователно унгарското правителство трябва да бъде подготвено за факта, че войната и санкциите няма да изчезнат скоро.

Орбан добави още, че планът за приемане на Украйна във военния съюз трябва да бъде предотвратен и "разчистен" на срещата на НАТО.

"Във време, когато Украйна се бори за оцеляването на своя народ, те не се интересуват от външния свят", каза Орбан, цитиран от "Труд". Той обясни, че разбира позицията на Зеленски, но нарече стила на комуникация на украинците необичаен.

"Украинците са агресивни, те са взискателни", каза Орбан и добави, че светът изглежда различно от Украйна, отколкото от удобните ни кожени кресла.

"Ако американците искаха мир, щеше да има мир утре сутринта", каза още Орбан, като добави, че Украйна отдавна е загубила суверенитета си и продължаването на войната зависи само от Съединените щати. Орбан не получи отговор на срещата на върха на НАТО защо американците не искат мир.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Изненада
преди 9 месеца
"Западът иска война". Не мога да повярвам. Такива "миротворци" изглеждат. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
prodigy_maniak
преди 9 месеца
Точно така Орбане много си прав! Тази война както и всички останали по света са приченени от САЩ с тяхните незаконни преврати, за да държат юлиминатския долар на върха, но скоро той ще бъде унищожен от новата валута на БРИКС! Ясно е че войната няма да спре докато САЩ не бъдат унищожени с мощна ядрена атака!!!! СЛАВА НА РУСИЯ!!! Сигнализирай за неуместен коментар