Разстреляха в гръб бивш капитан на руска подводница по време на сутрешен джогинг

Предполага се, че Станислав Ржицки е бил следен чрез фитнес приложение

11.07.2023 | 16:24 Редактор: Михаела Кирилова
Разстреляха в гръб бивш капитан на руска подводница по време на сутрешен джогинг

42-годишният Станислав Ржицки е бил застрелян по време на джогинг в понеделник в южния руски град Краснодар. Извършителят все още не е известен, пишат местни медии. 

Ржицки е бивш капитан на руска подводница и мобилизационен офицер. Предполага се, че той е бил следен чрез профила си във фитнес приложението Strava. 

Руските власти са започнали разследване на убийството.

Бившият командир е бил прострелян в гърба и гърдите, докато е правел сутрешната си тренировка в парк близо до спортния център "Олимп" в Краснодар. Ржицки тичал по един и същи маршрут всяка сутрин. 

Адресът и личните данни на командира са качени и на украинския уебсайт "Миротворец". Сайтът представлява неофициална база данни с хора, смятани за врагове на Украйна. В момента върху снимката му в сайта е изписана думата "ликвидиран" с червени букви, съобщи "24 часа".

От военното разузнаване на Украйна заявиха, че в деня на убийството е валял проливен дъжд и паркът е бил безлюден, затова "няма свидетели, които да предоставят подробности или да идентифицират нападателя". 

Антон Герашченко, съветник в украинското вътрешно министерство, написа в Twitter, че руските медии обвиняват Украйна в участие, но не коментира дали това подозрение е основателно.

Снимка: Twitter/KyivPost


1
1 rate up comment rate down comment 0
Койчо
преди 9 месеца
Миротворец се нарича този сайт ?! Бандеровец е подходящо! Сигнализирай за неуместен коментар