Шойгу провери готовността на армията за използване на танкове Т-90

Занятия на полигоните се провеждат под ръководството на офицери с боен опит в Украйна

08.07.2023 | 10:05 Редактор: Юлиан Христов
Шойгу провери готовността на армията за използване на танкове Т-90

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу се появи на полигоните на Южния военен окръг на Русия, където провери организацията на бойната подготовка на военнослужещите по договор и новосформираните съединения и военни части, съобщава РИА Новости.

Военнослужещите се обучават по тактико-специална, медицинска, огнева подготовка, управление на бойна и специална техника, както и комуникации. Курсът е с продължителност 38 дни.

Шойгу провери и подготовката и провеждането на обучението по управление и бойни стрелби от танковите екипажи на Т-90 "Прорив". Военните отбелязаха високите характеристики на бойните машини, точността на стрелбата и лекотата на работа. Министърът на отбраната лично провери развитието на уменията на военнослужещите по договор за водене на бойни действия в различни условия на обстановката и местността, включително и в градски условия, пише "Фокус".

Представители на командването на Южния военен окръг съобщиха, че всички занятия на полигоните се провеждат под ръководството на офицери с боен опит в Украйна. Изготвени са учебно-методически документи и листовки, като се вземе предвид опитът от провеждането на военните действия.

Снимка: БГНЕС