Мощна експлозия до военно летище в Русия

Видео в социалните мрежи изобразява взрив и стълб дим

02.07.2023 | 21:10 Редактор: Вяра Димова
Мощна експлозия до военно летище в Русия

Специалисти на Министерството на отбраната на Руската федерация са пристигнали на мястото на бедствието в Приморско-Ахтарск, където според информация от социалните мрежи е избухнал взрив. Това са съобщили оперативния щаб на Краснодарския край, предава ТАСС.

"На място работят специалисти на Министерството на отбраната на Руската федерация и аварийните служби", се посочва в съобщението.

В социалните мрежи се е появило видео от Приморско-Ахтарск, на което се твърди, че изобразява експлозия и стълб дим. Губернаторът Вениамин Кондратиев е заявил, че властите на Краснодарския край установяват обстоятелствата около инцидента. По предварителна информация няма жертви и пострадали, няма щети по жилищни сгради и инфраструктурни съоръжения, предаде "Фокус".

Град Приморско-Ахтарск се намира в северозападната част на Краснодарския край на брега на Азовско море. Населението е повече от 32 хиляди души. Според открити източници военното летище Приморско-Ахтарск се намира в североизточните покрайнини на града. По-рано в социалните мрежи и Telegram каналите, позовавайки се на очевидци, е съобщено, че инцидентът е станал недалеч от него.

Снимка: архив, БГНЕС