Сериозен удар срещу мафията в Италия, полицията хвана 68 членове на "Ндрангета"

Няколко от арестуваните заподозрени са обвинени в международен трафик на наркотици

30.06.2023 | 20:24 Редактор: Вяра Димова
Сериозен удар срещу мафията в Италия, полицията хвана 68 членове на

Италианската полиция арестува 68 предполагаеми членове на "Ндрангета", съобщиха властите, цитирани от ДПА. Калабрийската мафиотска организация "Ндрангета" вече има повече власт от сицилианската мафия и се конкурира с камората в международния трафик на наркотици.

Няколко от арестуваните заподозрени са обвинени в международен трафик на наркотици, извършен чрез мафиотски методи, докато други са с обвинения в изнудване и насилие. Повечето от задържаните са останали в ареста, а другите са под домашен арест. 

В хода на операцията са арестувани видни членове на два прочути клана в Касано ало Йонио в Калабрия и в други градове в провинция Козенца, съобщават медиите, цитирани от БТА.

Двата някога вражески клана преди няколко години сключиха пакт, с който си поделиха район в провинцията, в който да извършват престъпния си бизнес. Също така са иззети активи на обща стойност около пет милиона евро.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Икиана
преди 9 месеца
Моля се да стане чудо и така у нашите родни мафиоти да ги гепат и да и. Изземат всичко. Т.е. ти не е тяхно. То е на държавата ... Сигнализирай за неуместен коментар