Лавров: Обвиненията срещу Русия във военни престъпления в Украйна са неоснователни

Темата за работата на американските лаборатории в Украйна не е затворена, изтъкна руският външен министър

30.06.2023 | 12:47 Редактор: Вяра Димова
Лавров: Обвиненията срещу Русия във военни престъпления в Украйна са неоснователни

Обвиненията срещу Русия във военни престъпления в Украйна са неоснователни и Западът не може да ги потвърди с факти. Това каза на онлайн брифинг руският външен министър Сергей Лавров, съобщават руски медии.

"Искаме всичко да е честно, така че всички дискусии да се основават на факти и да не ни се представят фактите, въз основа на които се обвинява Русия", заяви Лавров.

"Много малко са фактите, които западните колеги биха могли да ни представят. Ние ги молим да обосноват твърденията си с конкретна информация, доказателства, но това на практика не се случва", добави още Лавров.

"Темата за работата на американските лаборатории в Украйна не е затворена, Русия продължава да предоставя данни за разработването на биологични оръжия в тях", коментира Лавров по време на онлайн брифинга, цитиран от "Труд".

Той подчерта, че разследването по този въпрос е предизвикало резонанс и е привлякло общественото внимание.

"Тази тема не е затворена. Нашето Министерство на отбраната продължава да предоставя на световната общност материали, които повдигат много сериозни въпроси и, които вече позволяват като цяло да се направят изводи, че Пентагонът в лаборатории в Украйна разработва това, което е биологично оръжие в съответствие с Конвенцията за биологичните и токсинните оръжия", допълни Лавров.

Снимка: БГНЕС