Русия унищожи пунктове за временно разполагане на украински бригади, има и загинали

Украинците са спрени с артилерийски удар, твърди МО на РФ

30.06.2023 | 13:27 Редактор: Юлиан Христов
Русия унищожи пунктове за временно разполагане на украински бригади, има и загинали

Авиацията на Южната групировка войски на Въоръжените сили на Руската федерация е нанесла удари в три направления и е унищожила пунктовете за временно дислоциране на три украински механизирани бригади и една бригада за териториална отбрана.

Това обяви пред ТАСС ръководителят на пресцентъра на групировката Вадим Астафиев.

"Бомбардировъчната авиация на Южната групировка войски нанесе ракетно-бомбени удари по обекти на противника в Лисичанско, Соледарско-Бахмутско и Александро-Калиновско направление. В резултат на това са поразени пунктове за временно дислоциране на личния състав на 92-ра, 54-а, 22-ра механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна и 129-та бригада за териториална отбрана на противника", поясни Астафиев, обобщава "Фокус".

По думите му подразделенията на групировката са осуетили и атака на щурмова група от 110-а механизирана бригада на ВСУ в близост до населено място Крута Балка в посока Авдеевка. Освен това подразделение на специалните сили на Южния военен окръг е разкрило настъпление на разузнавателно-диверсионна група в района на Первомайски. Украинците са спрени с артилерийски удар и са понесли загуби на жива сила и техника.

Астафиев съобщи още, че артилерията на групата е атакувала опорни пунктове на ВСУ в района на Красногоровка и Белогоровка. По време на контрабатарейния бой са унищожени три 120-милиметрови минохвъргачки и две единици транспортни машини. А екипажът на системата "Солнцепек“ е нанесъл удар по струпването на жива сила на украинците в покрайнините на Бахмут.

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 1
Virtuozzo
преди 9 месеца