Лавров: Не си струва да коментират изказванията на Байдън и Зеленски напоследък

Външният министър нарече изявленията на Зеленски "още по-необуздан поток на съзнанието"

25.06.2023 | 15:07 Редактор: Михаела Димитрова
Лавров: Не си струва да коментират изказванията на Байдън и Зеленски напоследък

Руският външен министър Сергей Лавров определи изявленията на президента на САЩ Джо Байдън и неговия украински колега Владимир Зеленски за ядрената заплаха, която се твърди, че идва от Русия, като "необуздан поток на съзнание", който не си струва да се коментира, съобщиха руските държавни медии.

"Трудно ми е да коментирам това, което американският президент казва напоследък. Трудно е и за други наблюдатели като цяло, които се чудят как да тълкуват всичко това", каза първият руски дипломат.

Лавров нарече изявленията на Зеленски "още по-необуздан поток на съзнанието". "Нямам медицинско образование. Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен има медицинска степен. Не мога да нося отговорност за психологическото състояние на хора, които многократно, ежедневно доказват своята неадекватност", добави Лавров, цитиран от БГНЕС.

По-рано Байдън каза по време на реч в Калифорния, че възприема като реална заплахата руският лидер Владимир Путин да използва тактически ядрени оръжия.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Свобода
преди 10 месеца
Защо ги коментирате, тогава?! От уважаван политик, се превърнахте в карикатура, жалко! Сигнализирай за неуместен коментар