Въздушна тревога в Украйна, водят се 35 тежки сражения

Руските сили са унищожили осем склада за боеприпаси през последното денонощие

21.06.2023 | 08:02 Редактор: Вяра Димова
Въздушна тревога в Украйна, водят се 35 тежки сражения

В украински региони тази нощ отново беше обявена въздушна тревога. Военните са регистрирали движение на безпилотни летателни апарати.

Сирени прозвучаха в Сумска, Полтавска, Черкаска, Житомирска, Кировоградска и други области. Тревога поради заплаха от ударни безпилотни летателни апарати е обявена и в района на украинската столица Киев.

За 35 тежки сражения съобщи във вечерната си сводка Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. Боеве се водят в направленията на Лиман, Бахмут, Авдеевка и Марийнка. Навсякъде се води ожесточена артилерийска и минометна стрелба, се посочва в съобщението.

Вчера Русия удари военни и инфраструктурни цели в Киев и в други части на страната, включително западни райони далеч от фронтовите линии. Президентът Володимир Зеленски похвали противовъздушната отбрана на Украйна за свалянето на повече от 30 дрона и предизвикателно заяви, че украинските сили унищожават руските войски в двата основни театъра на конфликта, източния и южния, припомни БНР.

"Всеки такъв руски удар, всяка руска терористична атака е причина окупаторите да губят шанс да останат на украинска земя. В момента нашите войни много активно унищожават врага на юг и на изток, те физически прочистват Украйна. И това ще продължи. Защитата от тероризма изисква унищожаване на терористите", каза Зеленски.

Снимка: БГНЕС