Украйна настоя за подкрепа от Израел, иска Нетаняху да посети страната

Като човек с баща евреин, не мога да разбера защо премиерът не реагира, заяви ръководителят на канцеларията на Зеленски

20.06.2023 | 21:08 Редактор: Вяра Димова
Украйна настоя за подкрепа от Израел, иска Нетаняху да посети страната

Израелският премиер Бенямин Нетаняху трябва да посети Украйна, за да изрази подкрепата си за страната на фона на пълномащабната руска агресия. Това мнение изрази ръководителят на канцеларията на президента Андрий Ермак, съобщава РБК-Украйна с позоваване на The Jerusalem Post.

"Вярвам, че определено е време премиерът на Израел да изрази подкрепата си за Украйна", е заявил Ермак по време на брифинг за израелски журналисти.

Ермак описа Израел като "най-неутралната сред страните, които имат добри отношения с Украйна". "Като човек с баща евреин, не мога да разбера защо Израел не реагира", добави той, цитиран от "Фокус".

Ето и позицията на Израел за войната:

Израел осъди пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна. В началото на май Ерусалим изпрати на Украйна радари за нова система за предупреждение за ракетна заплаха, произведена от израелската компания RADA Electronic Industries.

В същото време Израел не оказва военна помощ на Украйна. Освен това скоро се планира разговор между министрите на отбраната на Украйна и Израел.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 10 месеца
"Като човек с баща евреин, не мога да разбера защо Израел не реагира" - Като човек с баща "неевреин", не мога да разбера, как Зеленски не разбира, че ако раздаваш ордени на Азов, няма да имаш много желаещи да те посетят от Израел. Сигнализирай за неуместен коментар