Путин показа проект на мирен договор с Украйна, изготвен през 2022 година

Документът е парафиран

18.06.2023 | 08:30 Редактор: Искра Ангелова
Путин показа проект на мирен договор с Украйна, изготвен през 2022 година

Руският президент Владимир Путин показа парафирания, според него, проект за споразумение с Украйна, изготвен през март 2022 г. в Истанбул, на лидерите и представителите на няколко африкански държави по време на срещата им в Москва, съобщиха руските държавни медии.

"Бих искал да обърна внимание на факта, че със съдействието на турския президент Ердоган, както знаете, в Турция се проведоха поредица от преговори между Русия и Украйна, за да се изработят както мерките за укрепване на доверието, които споменахте, така и да се изготви текстът на споразумението", заяви Путин, цитиран от БГНЕС.

Руският президент представи версия, според която, мирно споразумение между враждуващите страни е било на финалната права през миналата година.

"Не сме обсъждали с украинската страна, че този договор ще бъде засекретен, но никога не сме го представяли, нито сме го коментирали. Този проект на споразумение беше парафиран от ръководителя на киевския преговорен екип. Той постави подписа си там. Ето го и него", каза Путин, показвайки документа на африканската делегация.

Снимка: БГНЕС