Новаков: Изслушването на Гешев бе необичайно кратко, групата е неформална

Според евродепутата е било преценено, с оглед хода на събитията, да се промени подходът и формата на изслушването

13.06.2023 | 14:26 Редактор: Михаела Димитрова
Новаков: Изслушването на Гешев бе необичайно кратко, групата е неформална

Изслушването на Иван Гешев бе необичайно кратко, такива изслушвания са протичали в рамките на часове. Това заяви пред журналисти в Страсбург  евродепутатът в групата на Европейската народна партия Андрей Новаков.

Според Новаков е било преценено, с оглед хода на събитията, да се промени подходът и формата на изслушването, както и че темата не е на дневен ред. Той подчерта, че групата, която изслушва днес на закрито заседание Иван Гешев, е неформална.

"Често пъти ѝ се придават почти галактически мащаби и влияния в ЕП, каквито тя няма", коментира евродепутатът.

"Не подценявам тяхната работа и постигнатото, но това не е комисия на Европейския парламент, това не е и подкомисия. Не ми е известно други главни прокурори да са идвали тук", каза още той, цитиран от БТА.

"За мен е важно България да гради имидж на по-стабилна и предвидима държава, каквато през последните две години не беше", каза Новаков и допълни: "Защото постоянните скандали, препирни и това, което се случва в момента със съдебната система, е предизвикателство за нашата държава. Затова реформата трябва да бъде приключена навреме и качествено, по начин, по който всички български граждани очакват".

Снимка: Facebook