Поредна безсънна нощ в Киев - жертви и ранени деца при руска атака над столицата

Правителството на САЩ обеща доплънителни оръжия и боеприпаси за 300 млн. долара

01.06.2023 | 07:51 Редактор: Юлиан Христов
Поредна безсънна нощ в Киев - жертви и ранени деца при руска атака над столицата

Трима души са загинали и няколко са ранени при поредната руска атака в Киев през нощта, съобщават от градската администрация. Според военната администрация на Киев сред загиналите има две деца. Съобщава се, че нападението е извършено в източния квартал "Деснянски". 

Според Kyiv Independent губернаторът на руската Белгородска област е съобщил по Telegram, че град Шебекино е бил атакуван отново през нощта. По думите му двама души са били ранени и се лекуват в болница. Според губернатора нападенията са продължили един час и той обвинява за тях украинските военни. Белгородската област граничи с Украйна и през последните дни неколкократно бе обект на нападения и сражения. Русия продължава да атакува Украйна от пограничните си райони.

Правителството на САЩ обеща на Украйна допълнителни оръжия и боеприпаси на стойност до 300 млн. долара. Това е 39-ото поред отдаване на военно оборудване от запасите на американското министерство на отбраната, съобщи Пентагонът.  С него  общият обем на американската военна помощ за Украйна от началото на руската агресивна война достига над 37,6 млрд. долара.

Новият пакет включва, наред с другото, боеприпаси за ракетната система за противовъздушна отбрана Patriot, многоцелеви ракетни установки Himars, системите за противовъздушна отбрана Avenger и Stinger, както и около 30 милиона патрона за стрелково оръжие.

Повече по темата четете в investor.bg.

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа

Снимка: БГНЕС