Американка, обвинила Байдън в изнасилване, поиска руско гражданство от Путин

Тара Рийд обеща да бъде "добра гражданка"

31.05.2023 | 09:52 Редактор: Юлиан Христов
Американка, обвинила Байдън в изнасилване, поиска руско гражданство от Путин

Американка, която по време на предизборната кампания през 2020 година обвини Джо Байдън в сексуално посегателство, поиска руско гражданство. Това стана по време на интервю на руския президент Владимир Путин

59-годишната Тара Рийд се появи на интервюто за медията "Спутник" заедно с руския депутат Мария Бутина, лежала в затвора в САЩ за опит да проникне в американски политически кръгове. 

Рийд каза, че е пристигнала в Москва като обикновена туристка, но се е почувствала "в безопасност за първи път от много дълго време". Американката разказа, че е решила да остане в Русия завинаги, след като политик републиканец ѝ казал, че в САЩ е в опасност. 

"Желая да поискам руско гражданство от президента Владимир Путин", обяви Рийд, като обеща да бъде "добра гражданка". 

В началото на 2020 г. тя заяви, че Байдън я е изнасилил през 1993 г. в коридор в сградата на Конгреса на САЩ, когато той е бил сенатор, а тя работела за него, припомня БТА. 

Обвинението, категорично отхвърлено от Байдън, се отрази негативно на предизборната му кампания, на фона на борбата за президентския пост с тогавашния президент Доналд Тръмп. Самият Тръмп бе обвинен от няколко жени в сексуално посегателство, тормоз и изнасилване. 

В изявленията на Тара Рийд обаче се появиха несъответствия. Няма и следа от жалбата, която тя твърди, че е подала в Конгреса. Американката, която се представя за специалист по геополитика, увери вчера, че е получавала смъртни заплахи, след като е отправила обвиненията си публично през 2020 г. 

Снимка: БГНЕС

1
0 rate up comment rate down comment 0
аз
преди 3 месеца
Сега ще чака да я напъне Путин. Сигнализирай за неуместен коментар