Адвокатът на Ева Кайли: Тя се връща на позицията си в ЕП още следващата седмица

Върху откритите пари не са намерени пръстови отпечатъци на гръцкия евродепутат

26.05.2023 | 17:41 Редактор: Вяра Димова
Адвокатът на Ева Кайли: Тя се връща на позицията си в ЕП още следващата седмица

Гръцкият евродепутат Ева Кайли, известна от корупционния скандал "Катаргейт", ще се върне в Европейския парламент другата седмица и ще продължи да изпълнява задълженията си, заяви адвокатът на Кайли Михалис Димитракопулос пред телевизия "СКАЙ".

Другата седмица ще бъде подадено искане до съответната парламентарна комисия да разследва дали е налице нарушаване на презумпцията за невинност от страна на разследващите органи.

Ако Европейският парламент установи, че е бил нарушен имунитетът на Кайли, тогава всички предприети до момента действия ще бъдат анулирани, посочва той.

"На съда ще му отнеме време и може производството да приключи без да стигне делото до разглеждане - ако събраните доказателства не са достатъчни за съдебен процес", каза Димитракопулос. Той повтори, че върху откритите пари не са намерени пръстови отпечатъци на Ева Кайли, а ръководител на това деяние е бившия италиански евродепутат Антонио Панцери, съобщи БТА.

Вчера белгийският антикорупционен съд разреши да се свали електронната гривна на Ева Кайли под условието да не напуска страната. Тя беше задържана през декември в Брюксел и освободена и поставена под домашен арест в средата на миналия месец.

Снимка: БГНЕС