Ева Кайли се прибра у дома: Мечтае за време с дъщеря си и да изчисти името си

Бившият евродепутат се зарече да не се връща в Гърция, ако не бъде оправдана

14.04.2023 | 17:17 Редактор: Петя Кръстева
Ева Кайли се прибра у дома: Мечтае за време с дъщеря си и да изчисти името си

"Много ви благодаря, дъщеря ми ме чака. Борбата продължава решително с моите адвокати", каза Ева Кайли пред дома си в Брюксел, където се намира след освобождаването си от затвора и решението да бъде поставена под домашен арест с електронно наблюдение.

Гръцкият евродепутат напусна затвора Харен, където беше четири месеца, на Разпети петък. Тя пристигна в дома си, придружена от баща си и гръцкия адвокат Михалис Димитракопулос.

Очевидно облекчена от бързото развитие след повече от четири месеца и половина временно задържане в затворите Харен, Ева Кайли заяви, след като новината за освобождаването ѝ беше официална: "С нетърпение чакам електронната гривна, за да изляза от затвора. Първия ден просто искам да съм вкъщи с дъщеря си. Цял ден с нея. От януари я виждах само два пъти месечно. Ще остана в Брюксел. Ще продължа да се боря за невинността си", след като спечелих първата лична битка".

Ева Кайли мечтае за деня, в който ще обявят, че е невинна. Едва тогава ще се върне в Гърция и погледне в очите хората, които толкова години са ѝ се доверявали и са я почитали с гласа си. Ако не бъде оправдана, няма да се върне в Гърция.

Тя беше последният човек, замесен в корупционния скандал QatarGate, който остана в ареста. "Труд" припомня, че Марк Тарабела, Антонио Панцери и партньорът на Ева Кайли - Франческо Джорджи, бяха освободени под домашен арест.

Снимка: БГНЕС