Русия ще превзема Украйна със зле тренирани резервисти и старо оборудване?

На украинска територия се намират около 200 хиляди руски войници

15.05.2023 | 12:20 Редактор: Вяра Димова
Русия ще превзема Украйна със зле тренирани резервисти и старо оборудване?

Числеността на руската армия в Украйна е останала почти непроменена след нахлуването на украинска територия, но качеството ѝ е спаднало драстично. Това става ясно от последната сводка на британското военно министерство, каквито то публикува ежедневно.

На украинска територия се намират около 200 хиляди руски войници, групирани в 70 полка и бригади от пет различни вида войски.

Ако през февруари миналата година това са били основно професионални войници, добре обучени и с модерно въоръжение, сега руските сили се състоят предимно от зле тренирани мобилизирани резервисти, които все повече разчитат на остаряло оборудване, се казва в справката, цитирана от DW. Освен това много от частите са в крайно недостатъчен състав и обикновено изпълняват само най-простите пехотни операции.

Оттук британските военни заключават, че е малко вероятно Русия да успее да създаде голям, боеспособен и мобилен резерв, за да отговори на новите оперативни предизвикателства по протежение на 1200-километровата фронтова линия в Украйна.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 2
Хитър Петър
преди 11 месеца
Да добре .Вярвайте си още... Сигнализирай за неуместен коментар