Оферта "пушечно месо": Путин помилва затворници, ако се включат в армията

Около 10 000 осъдени са се присъединили към военните само през април

11.05.2023 | 14:10 Редактор: Вяра Димова
Оферта

Руското военно ведомство набира затворници за войната на Кремъл срещу Украйна, предаде ДПА, като се позова на информационен бюлетин на британското министерство на отбраната. Агенцията отбелязва, че по данни на британското разузнаване само през април 2023 г. в руската армия са се записали около 10 000 осъдени затворници.

Според Министерството на отбраната на Великобритания, Москва е започнала този процес в началото на годината. Сегашната кампания на Русия е част от опита за увеличаване броя на военнослужещите, като същевременно се избягва задължителна мобилизация, която би била крайно непопулярна сред руската общественост, смятат в Лондон, предаде БТА.

Източници от украинското разузнаване и други военни вече съобщиха, че руското министерство на отбраната набира затворници.

Затворниците, на които се обещава помилване в замяна на военна служба, са основно "пушечно месо" в помощ на редовните части, твърдят военните експерти.

Снимка: БГНЕС


1
4 rate up comment rate down comment 1
Тъпа мисирка
преди 1 година
Оcрaxте те се с тази елементарна пpопаганда. По-добре работете като чистачки в Столична Чистота, отколкото да предизвиквате погнуса с тези поръчкови статии. Сигнализирай за неуместен коментар