Русия взриви украински складове за боеприпаси. МВнР: Путин оправдава убийства

Киев определи като неприятелски акт участието на лидери в тържествата в Москва

09.05.2023 | 17:09 Редактор: Петя Кръстева
Русия взриви украински складове за боеприпаси. МВнР: Путин оправдава убийства

Руските военни са нанесли концентрирани удари по складове с боеприпаси и резерви на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с високоточно оръжие, съобщи говорителят на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Според данни, публикувани в Telegram канала на военното ведомство, ударът е нанесен с високоточно оръжие с голям обсег на въздушно и морско базиране по пунктове за временно разполагане на резервите на противника, както и по складове за боеприпаси на ВСУ.

Според съобщението, всички цели са достигнати, а обектите - поразени.

Междувременно от Министерството на външните работи на Украйна определиха като "аморален и неприятелски акт" участието на лидерите на Армения, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан в тържествата в Москва по повод 78-ата годишнина от Победата във Втората световна война, предава РБК-Украйна, като се позовава на съобщение на дипломатическото ведомство в Telegram.

"По време на събитието президентът на Руската федерация Владимир Путин, който е издирван от международното правосъдие за военни престъпления, оправда убийствата на украинци, унищожаването на украински градове и села, отвличането на украински деца и репресиите срещу жителите на окупираните украински територии", отбелязват от украинското МВнР, цитирани от "Фокус".

От дипломатическото ведомство припомнят, че "в нощта преди срещата Руската федерация изстреля 25 крилати ракети над Украйна, включително 15 над Киев, за да причини още повече смъртни случаи и разрушения на украинска земя".

Снимка, архив: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Сило
преди 11 месеца
Така наречения МНС в Хага, след издаването на такава поръчкова и неадекватна заповед, вече е НЕлегитимен! РЮА вече се оттегля от този съд. Навярно и други НЕмарионетни държави ще направят същото. С такова недопустимо глупаво поведение, този съд се самозакрива! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Симо
преди 11 месеца
От къде на къде най аморалната и корумпирана клика в Европа ще говори за морал? Виж ти, целия свят се въртял около зеленото човече и всички са длъжни да го подкрепят. Хайде сега обявете ги за нецивилизовани , щото то целия "цивилизован свят" подкрепял палячото в Киев. Сигнализирай за неуместен коментар