Принц Луи отново "открадна шоуто": Естествените му реакции развеселиха публиката

Кралската фамилия се събира под наслов "Големият обяд"

07.05.2023 | 14:05 Редактор: Елеонора Танева

Във Великобритания тържествата по случай коронацията на крал Чарлз III продължиха с улични партита. Крал Чарлз и съпругата му Камила бяха короновани в Уестминстърското абатство вчера, на най-голямото от 70 години церемониално събитие.

Днес кралската фамилия се събира под наслов "Големият обяд", с който демонстрира съпричастността си с близо 50 000 улични партита в цялата страна. 

Сред домакините е и министър-председателят Риши Сунак. Той отбеляза, че  "независимо дали времето е слънчево или дъждовно, хиляди приятели и съседи се събират, за да поставят празнична украса със знаменца, да налеят чай, и да разрежат торта". 

Както се очакваше, вниманието беше насочено към всички от фамилията, но един от тях изглежда успя "да открадне шоуто", по израза на британски и френски медии. И това е 5-годишният Луи, най-малкото дете на престолонаследника принц Уилям и съпругата му Катрин. На церемониите по коранацията той беше само зрител, за разлика от брат си - принц Джордж, който играеше ролята на кралски паж. 

При прелитането на самолетите на кралските Военновъздушни сили над Бъкингамския дворец, докато цялото семейство беше излязло на балкона, Луи отново развесели публиката с детските си реакции.

Камерите запомниха и прозявката му по време на коронацията в Уестминтърското абатство. Луи достави удоволствие на медиите и с гримасите си от каляската, с която Уилям и Кейт се включиха в кралската процесия. 

Не остана незабелязано, че принцеса Шарлот, която вече е на 8 години, се представи като по-зряла и достойна за ролята на кралска персона. 

Снимка: БГНЕС