Задържаха българка в Гърция: Преструвала се на лекар, мамила баби и дядовци

Отмъкнала 700 евро и бижута от възрастна жена

30.04.2023 | 20:15 Редактор: Петя Кръстева
Задържаха българка в Гърция: Преструвала се на лекар, мамила баби и дядовци

В район на Солун е арестувана 65-годишна българка, която е обвинена в измама и опит за измама. Тя се е представяла за лекар и е мамила възрастни хора, че техен близък е пострадал, съобщава гръцкият ежедневник Naftemporiki. 

"Неизвестно лице се е обадило на 69-годишна жена в село в Иматия, представяйки се за лекар в болница, заявило, че племенницата на възрастната жена е пострадала при инцидент и се нуждае от пари за операция. По телефона се намесила и съучастничка, която плачела. 69-годишната жена изтеглила от банков клон в град Верия сумата от 700 евро (1369 лева) и носела бижута на стойност 15 000 евро (29337.61 лева) според нейните показания", се посочва в изявление на полицията.

След издирвания полицията открила 65-годишната българка, която тръгнала с такси от Верия и стигнала в западната част на Солун. Тя е задържана и у нея са намерени горепосочените пари и бижута, които се приписват на жертвата, пише "Фокус".

Полицейското разследване установило, че действайки по същия начин, тя и нейни съучастници са се опитали да измамят същия ден още две жени във Верия, без обаче да успеят да измъкнат пари или бижута. Продължава полицейското разследване за установяване на неизвестните й съучастници, както и за евентуалното им участие в други подобни престъпни деяния.

Арестуваната жена, срещу която е заведено дело, е отведена в прокуратурата на Верия.

Снимка: Pixabay