Русия постави нови условия за продължаване на зърнената сделка

Путин призова Гутериш да лобира на международно равнище за това руските кораби отново да могат да плават безпрепятствено

28.04.2023 | 22:47 Редактор: Михаела Димитрова
Русия постави нови условия за продължаване на зърнената сделка

Русия постави нови условия за продължаване на зърнената сделка. Въпреки полученото писмо от генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, в което се насърчава удължаването на сделката, която ще позволи продължаването на износа на украинско зърно през Черно море, руското правителство смята, че удължаването е слабо вероятно, съобщи ДПА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди днес, че президентът Путин е получил писмото на Гутериш, но заяви, че не е бил постигнат напредък по отношение на исканията на руската страна. Москва се оплаква, че санкциите, наложени вследствие на войната в Украйна, възпрепятстват доставките на произведените в Русия торове и храни, предаде БНР.

Путин призова Гутериш да лобира на международно равнище за това руските кораби отново да могат да плават безпрепятствено. 

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 0
Путин
преди 10 месеца
Санкциите не само не ни пречат,но и ще ни стимулират да развием собствено производство. ***.. Сигнализирай за неуместен коментар