За трети пореден ден: Ердоган отмени предизборните прояви

Министърът на здравеопазването на Турция заяви, че турският държавен глава страда от гастроентерит

28.04.2023 | 15:34 Редактор: Искра Ангелова
За трети пореден ден: Ердоган отмени предизборните прояви

Турският президент Реджеп Таип Ердоган си остана у дома за трети ден и не присъства на предизборната кампания на терен заради стомашно заболяване, предаде АФП.

69-годишният лидер прекъсна натоварения си график от публични изяви, след като почувства стомашно неразположение на живо по телевизията преди дни.

Министърът на здравеопазването на Турция заяви, че Ердоган страда от гастроентерит.

Проблемът с храносмилането се лекува лесно и обикновено отшумява за няколко дни, но той наруши натоварения график на кампанията на Ердоган в навечерието на изключително важните избори в Турция на 14 май.

Ердоган се опитва да компенсира отсъствието си, като се включва в събитията чрез видеовръзка.

Припомняме ви, че в четвъртък той и руският президент Владимир Путин разговаряха на видеоконференция при откриването на атомна електроцентрала, която Москва помогна на Турция да построи на южното си крайбрежие.

Ердоган е насрочил друга видеовръзка в южния град Адана, в който се открива нов мост, предава БГНЕС.

И двете събития са от типа публични представяния, които Ердоган използва, за да подобри имиджа си в навечерието на изборите.

Преди да се разболее, Ердоган бе планирал събития в пет града в рамките на два дни.

Това създаде повече пространство за националните канали да излъчват митингите на лидера на светската опозиция Кемал Кълъчдароглу.

Социологическите проучвания показват, че двамата основни кандидати вероятно ще се явят на втори тур на изборите на 28 май.

Снимка: БГНЕС