Инфаркт или стомах? Какво се случи с Ердоган, за да прекъсне интервюто си

Президентът на Турция ще участва онлайн в церемонията по зареждането на ядрено гориво в първата за страната АЕЦ "Аккую"

27.04.2023 | 14:07 Редактор: Елеонора Танева

Анкара отхвърли официално твърденията за сериозно влошено здраве на президента Реджеп Таийп Ердоган. Прекъсването на негово телевизионно интервю стана повод за предположения и спекулации. Той обясни, че има причина да отложи свои публични изяви, но за днес беше обявено негово участие, макар и онлайн, във важно събитие за турската енергетика.

Ердоган ще участва чрез видеоконферентна връзка в церемонията по зареждане на ядрено гориво в първата за страната атомна електроцентрала "Аккую", обявиха снощи от Дирекцията по комуникации към президентството.  Самият Ердоган съобщи, че е отменил планирани публични изяви по съвет на лекари. Във вторник вечерта той прекъсна телевизионно интервю на живо, тъй като почувства неразположение.   

По-късно президентът обясни, че има стомашни проблеми. В социалните мрежи и в някои медии се появиха твърдения за получен инфаркт и постъпване в болница.  

"Категорично отхвърляме подобни неоснователни твърдения. Той ще присъства на откриването на атомната електроцентрала чрез видеоконференция. Турският народ е с лидера си. Ердоган и неговата "Партия на справедливостта и развитието" са готови да спечелят изборите на 14 май", обяви в Twitter директорът по комуникациите  Фахретин Алтун. 

Говорителят на управляващата партия Омер Челик заяви, че има "неморални фалшиви новини“, които са публикувани и от някои чуждестранни медии.

"Нашият президент е на служба. След кратка почивка той ще продължи програмите си по същия начин", написа Челик в Twitter.
Вместо Ердоган на планираните предизборни митинги в различни градове отиде вицепрезидентът Фуат Октай.

Вижте повече в репортажа на Григорий Недялков.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
имодиум
преди 1 година
Ще гледа зареждането на АЕЦа онлайн от тоалетната.Нали имаше такава реклама.Наистина на всеки може да се случи. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
манара
преди 1 година
Това може да се случи на всеки!Пожелавам му да се възстанови по-скоро.Чакат го привържениците му в предизборната кампания. Сигнализирай за неуместен коментар