Синът на Песков трупа глоби с "Tesla"-та си, докато "воюва" в Украйна

Колата на 33-годишния Николай Чолес е засечена от пътни камери

26.04.2023 | 15:10 Редактор: Юлиан Христов
Синът на Песков трупа глоби с

Синът на Дмитрий Песков - говорителят на руския президент Владимир Путин, е натрупал глоби със своята Tesla по същото време, в което руски медии твърдят, че той участва в боевете на фронта в Украйна. 

Няколко канала в Telegram, включително Sota и VChK-OGPU, съобщиха, че Tesla Model X, собственост на 33-годишния син на Песков - Николай Чолес, е била глобена два пъти - на 24 юли и 6 ноември 2022 г., когато се твърди, че той е бил в Украйна като част от редиците на "Вагнер".

В понеделник говорителят на Кремъл потвърди, че синът му е участвал в продължаващия конфликт в Украйна. "Той стигна сам до това решение", каза Песков пред репортери. Ръководителят на "Вагнер" Пригожин допълни, че е допуснал сина на Песков в своята група, "използвайки фалшиви документи". 

Няколко канала в Telegram изразиха съмнения, че синът на Песков е воювал в Украйна, защото неговата Tesla е получила глоби в Москва, когато се твърди, че е бил в съседната страна с "Вагнер".

"ВЧК-ОГПУ е събрала информация, която поставя под съмнение факта, че синът на говорителя на Путин Дмитрий Песков е воювал в част от ЧВК "Вагнер". Той по-скоро си е направил фотосесия", каза ВЧК-ОГПУ в канала си в Telegram.

Повече по темата четете в dnes.bg.

Снимка: БГНЕС