Украйна: Контранастъплението може да започне през лятото

"Киев не усеща натиска на Запада относно времето за това кога да се случи", каза Денис Шмихал

12.04.2023 | 10:51 Редактор: Искра Ангелова
Украйна: Контранастъплението може да започне през лятото

Украйна не усеща натиска на Запада относно времето на контранастъплението, то може да започне само ако има стопроцентова готовност за него. Това заяви премиерът на страната Денис Шмихал в интервю за вестник The Hill.

"Не чувстваме натиск от страна на нашите приятели и партньори да започнем офанзива. Всички наши приятели и партньори ясно разбират, че за да преминеш в контранастъпление, трябва да си 100 процента и дори повече готов за това", каза той.

Както пише изданието, Шмихал е заявил, че контранастъплението може да започне през лятото.

Той подчерта, че Киев се нуждае от допълнителна помощ, за да бъде готов. "За да сме готови за контранастъпление, имаме нужда от повече артилерия, повече боеприпаси. Имаме нужда от повече ракети със среден и голям обсег, имаме нужда от танкове и имаме нужда от бойни самолети", посочи премиерът, цитиран от "Фокус".

Според The ​​Hill той е пристигнал във Вашингтон във вторник за серия от срещи относно международната помощ за Украйна. По-специално, Шмихал "ще вземе участие в пролетната среща на Международния валутен и финансов комитет и Съвместния комитет за развитие на Международния валутен фонд и Световната банка“.

По-рано във вторник Шмихал проведе среща в Канада с премиера Джъстин Трюдо, която доведе до съобщението, че Отава ще изпрати нов пакет военна помощ на властите в Киев, който ще включва автомати, картечници и боеприпаси. Освен това украинският премиер призова за удължаване на канадската мисия за обучение на украинските военни в съответствие със стандартите на НАТО. Страните подписаха и съвместна декларация на правителствата на Канада и Украйна за модернизирането на канадско-украинското споразумение за свободна търговия.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Фашугата от уркоайна провела среща с фашугата от Канада..... дет вика батко, събрахме се. Сигнализирай за неуместен коментар