Русия създаде специални групи за борба с танковете, доставени на Киев

Западните страни ще прехвърлят на Украйна 293 танка

09.04.2023 | 18:11 Редактор: Вяра Димова
Русия създаде специални групи за борба с танковете, доставени на Киев

В Руската федерация по указание на заместник-министъра на отбраната Юнус-Бек Евкуров са били създадени специални групи за борба с танковете, доставени на Киев от западните страни. Това съобщи началникът на Центъра за бойна подготовка на въоръжените сили на РФ Евгений Арифулин, цитиран от ТАСС.

"Тази работа беше организирана по указание на заместник-министъра на отбраната на Руската федерация генерал-полковник Евкуров, който постави конкретна задача за създаването на тези групи".

"Началникът на Главното управление на бойната подготовка генерал-полковник Бувалцев и неговият екип разработиха методически препоръки и организираха методика за изпълнение. А Центърът за бойна подготовка провежда и изпълнява тези задачи", заяви Арифулин, цитиран от "Фокус".

В началото на април генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че членовете на Алианса увеличават производството на боеприпаси и военна техника за Украйна. По думите му първите танкове Leopard и Challenger 2 вече са в Украйна. Столтенберг отбеляза, че страните от НАТО са предоставили на Украйна помощ в размер на около 150 милиарда евро, включително 65 милиарда евро военна подкрепа.

Общо западните страни обещаха да прехвърлят на Украйна 293 танка, като до началото на април тя е получила 57 от тях.

Снимка: БГНЕС