Украйна е готова да преговаря с Русия за Крим

Това не изключва пътя за освобождаване на полуострова

06.04.2023 | 10:16 Редактор: Михаела Димитрова
Украйна е готова да преговаря с Русия за Крим

Киев е готов да обсъди с Москва бъдещето на Крим, ако украинските сили достигнат границата на окупирания от Русия полуостров, заяви пред "Файненшъл таймс" висшият съветник на президента Володимир Зеленски - Андрий Сибиха.

Коментарите му са най-ясното заявяване на интерес от страна на Украйна към преговори, откакто те бяха прекъснати с Кремъл миналия април, посочва финансово издание.

"Ако успеем да постигнем нашите стратегически цели на бойното поле и когато бъдем на административната граница с Крим, ние сме готови да отворим дипломатическа страница, за да обсъдим този въпрос", посочи Сибиха, имайки предвид отдавна планираното от Киев контранастъпление.

Той обаче добави, че това не означава, че се изключва пътя за освобождаване на Крим от украинската армия.

Андрий Сибиха е дипломат ветеран, който се фокусира върху външната политика в кабинета на президента и е бил до Зеленски в ключови моменти от войната, предаде БНР. Той каза, че президентът и неговите помощници сега говорят конкретно за Крим, тъй като украинската армия се доближава до започване на контранастъпление, за да си върне завладяната от Русия територия.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Объркали са му сутрешната доза на тоя..... Сигнализирай за неуместен коментар