Нападателят на Пендиков крайно нагъл: Не трябва да остане нито един българин

Спасески заяви, че разбира в какво е обвинен, но не се смята за виновен

05.04.2023 | 13:38 Редактор: Петя Кръстева
Нападателят на Пендиков крайно нагъл: Не трябва да остане нито един българин

В Охрид започна делото срещу нападателите на Християн Пендиков. Председателят на съда Боян Мартиноски заяви, че срещу обвиняемия е заведено дело за побой поради омраза и нанесени тежки телесни повреди.

Съгласно процедурата Пендиков ще трябва да разпознае нападателите си и поради тази причина прокуратурата в Охрид е изпратила искане да се установи връзка с пострадалия.

В момента Пендиков се намира в България. В нападението срещу секретаря на закрития вече български клуб "Цар Борис Трети", извършено на 19 януари, участваха двама души. Основният участник - Илия Спасески, беше пуснат на свобода през февруари след един месец в ареста. Вторият заподозрян се предаде на органите на реда сам в средата на февруари.

Спасески заяви, че разбира в какво е обвинен, но не се смята за виновен. 

В показанията на Пендиков, дадени в полицията след случилото се вечерта на 9.01. пред ресторант в Охрид, Спасески е влязъл в заведението, където е бил секретарят, след което го е ударил по главата с думите: "Не те ли е срам да се пишеш българин?". 

Пендиков свидетелства още, че е чул женски глас, който казва да го оставят, защото ще извика полиция, а Спасески отговаря: "Не трябва за българин да викаш полиция, нито един да не остане!", а побоят продължил.

Снимка: БГНЕС