Фалстарт на делото срещу Спасески, участвал в побоя на Пендиков в Охрид

Не са събрани всички доказателства, от които зависи изграждането на защитата му

28.02.2023 | 12:21 Редактор: Тодор Петров
Фалстарт на делото срещу Спасески, участвал в побоя на Пендиков в Охрид

Съдът в Охрид отложи делото срещу един от нападателите на секретаря на българския клуб в града Христиан Пендиков. Илия Спасески, който се яви на заседанието, продължило само 30 минути, е обвинен в престъпление от омраза и нанасяне на тежка телесна повреда.

Защитата на Спасески поиска отлагането на делото с твърдението, че не разполага с всички събрани доказателства, от които зависи изграждането на защитата.

Част от свидетелите не присъстваха в залата, а адвокатът на Пендиков каза, че на този етап не може да предостави адреса му, клиентът му все още се лекува и не е ясно кога ще бъде в състояние да присъства на делото.

Следващото заседание е насрочено за 5 април. Секретарят на българския клуб в Охрид беше пребит на 19  януари. Инцидентът доведе до рязка ескалация на напрежението по оста София-Скопие. След побоя Пендиков беше спешно транспортиран във Военномедицинската академия в София и претърпя няколко операции.

В момента живее в София от съображения за сигурност. За побоя има и още един задържан, но неговото име не се съобщава. По непотвърдена информация мъжът е от Битоля.

Снимка: БГНЕС