Путин: Санкциите срещу икономиката ни може да имат негативни последици

Руският лидер заяви, че безработицата в страната "остава на рекордно ниско ниво"

29.03.2023 | 19:22 Редактор: Ирена Бакърджиева
Путин: Санкциите срещу икономиката ни може да имат негативни последици

Президентът на Русия Владимир Путин призна, че санкциите, наложени на страната му заради нахлуването ѝ в Украйна може да доведат до "негативни" последици, съобщи АФП.

"Санкциите, наложени срещу руската икономика в средносрочен план, наистина биха могли да имат негативни последици", заяви Путин по време на излъчвано по телевизията заседание с правителството.

Западните столици наложиха безпрецедентни санкции на Москва, след като Путин започна операцията си в Украйна преди повече от година. Путин неведнъж е заявявал, че Русия издържа на ударите на икономическите санкции, които в частност бяха насочени към износа на нефт и газ.

Днес руският лидер заяви, че безработицата в страната "остава на рекордно ниско ниво", а инфлацията се очаква да "падне под 4%" до края на март, след като се покачи през пролетта на миналата година. Той обаче добави, че "връщането към траекторията на растеж не трябва да ни кара да се чувстваме спокойни".

"Трябва да подкрепим и засилим положителните тенденции в нашата икономика, да повишим нейната ефективност, да осигурим технологичен, кадрови и финансов суверенитет", каза Путин цитиран от БГНЕС.

Президентът на Русия призова правителството да "действа бързо и без излишна бюрокрация и забавяния".

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
Коко
преди 1 година
Може ли да не цитирате издирвани престъпници като ***?Колко рубли плащат агентите на РФ-Рускофашистката Федерация на продажници и други подобни,да оправдават вероломната агресия и чудовищни престъпления срещу мира и човечеството на Руския Фашизъм,сравними само с престъпленията на Хитлерова Германия,която нямаше как да бъде победена без лендлиза и войните по море и въздух от западните съюзници,както и срещу Япония, колкото и да ви лъжат путиновите гьобелсови пропагандони.Между другото,щом е то Сигнализирай за неуместен коментар