Великобритания: Забраната за вербуване на затворници блокира "Вагнер"

"Пригожин вероятно ще бъде принуден да ограничи мащаба", пише британското разузнаване

13.03.2023 | 19:40 Редактор: Искра Ангелова
Великобритания: Забраната за вербуване на затворници блокира

Възможно е руската частна военна компания "Вагнер" да изпитва трудности във войната в Украйна, тъй като не може да вербува нови затворници, предаде ДПА, като се позова на оценки на британското разузнаване, публикувани по-рано през деня.

Министерството на отбраната на Великобритания посочи в поредица съобщения в Twitter, че Москва е лишила лидера на "Вагнер" Евгений Пригожин от възможността да вербува наемници в затворите. Половината от вербуваните досега затворници са станали жертви на тежките боеве, а общонационална кампания за вербуване на служители не успява да компенсира загубите, пише още в публикациите, предава БТА.

"Ако забраната продължи, Пригожин вероятно ще бъде принуден да ограничи мащаба или интензитета на операциите на "Вагнер" в Украйна", заключва британското министерство на отбраната.

Наемниците на "Вагнер" са особено активни в битката за град Бахмут в Източна Украйна, посочва ДПА. От началото на руската инвазия британското министерство на отбраната ежедневно публикува доклади за хода на войната, като се позовава на разузнавателните си служби. Москва обвинява Лондон, че провежда дезинформационна кампания.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Случайно прочел
преди 1 година
Много знаят от английското разузнаване!? Сигнализирай за неуместен коментар