След химическа авария: Още един влак дерайлира в американския щат Охайо

По данни местните власти няма пострадали, но жителите са притеснени

05.03.2023 | 20:58 Редактор: Михаела Димитрова

Един месец след опустошителната влакова катастрофа в американския щат Охайо, при която токсични вещества бяха изпускани във въздуха и водата в продължение на дни в град Източна Палестина, друг влак от същата железопътна компания сега дерайлира.

В събота 20 автомобила се плъзнаха от релсите близо до Спрингфийлд, на около 320 километра от Източна Палестина. Според властите няма пострадали. Властите разпоредиха полицейски час за жителите веднага след инцидента.

На борда на вагоните не е имало опасни товари. Според американски медии 1500 души са се борили с прекъсвания на електрозахранването след аварията. Няма опасност за здравето и околната среда.

По-малко от месец след бедствието в Източна Палестина, където работата по почистването все още продължава и населението продължава да живее в страх от дългосрочните последици от катастрофата, железопътната компания "Norfolk Southern" отново е изправена пред критики и обществен протест. Властите също трябва да се примирят с множество въпроси. Не се вярва на твърденията, че пробите от въздух и вода не са показали опасно високи нива на токсични вещества, които са били във вагоните или са били причинени от пожарите.

Снимка: Pixabay


1
2 rate up comment rate down comment 0
Цветкова
преди 1 година
..."двадесет автомобила се плъзнаха от релсите"????? Кой ви превежда така буквално материалите - чичко Гугъл ли? И на редакторката Михаела Димитрова ли не направи впечатление тази абсолютна безмислица? Огромно излагане за уж сериозен канал като Bulgaria ONAIR. Сигнализирай за неуместен коментар