Тръмп: Предупредих Путин за тежък удар, ако навлезе в която и да е държава

Бившият президент на САЩ каза още, че руският лидер "вероятно не му е повярвал"

05.03.2023 | 09:29 Редактор: Вяра Димова
Тръмп: Предупредих Путин за тежък удар, ако навлезе в която и да е държава

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп твърди, че в личен разговор с руския лидер Владимир Путин го е предупредил, че "Москва ще бъде атакувана", ако Русия навлезе в която и да е държава.

Тази версия на развитието той представи на годишната конференция на консервативните среди на Републиканската партия в предградията на Вашингтон. "Казах: "Владимир, не прави това, знаеш, че сме приятели, не превземай страните, защото тогава Москва ще бъде подложена на тежък удар", каза Тръмп, без да уточнява какъв удар има предвид. Той добави, че руският лидер "вероятно не му е повярвал".

Бившият президент на САЩ каза още, че ако бъде преизбран за президент, ще "изгони войнолюбивите" и глобалистите от правителството на САЩ, пише БГНЕС. 

През ноември 2022 г. той обяви намерението си да участва в президентските избори през 2024 г. Настоящият държавен глава Джо Байдън информира за плановете си да се бори за преизбиране на 9 ноември, но уточни, че ще вземе окончателно решение едва в началото на 2023 г. 

Снимка: БГНЕС


1
5 rate up comment rate down comment 2
демокрация
преди 1 година
Само америка има право да превзема страни, да организира преврати, цветни революции, да корумпира лидери на партии и правителства, да внедрява вредни идеологии и да подслушва и шпионира всички. Сигнализирай за неуместен коментар