Тръмп: Байдън ни тласка към Трета световна война. Това не е ли безумие?

Президентът на САЩ смята, че е способен да разреши военния конфликт за 24 часа

21.02.2023 | 09:45 Редактор: Ирена Бакърджиева
Тръмп: Байдън ни тласка към Трета световна война. Това не е ли безумие?

Президентът на САЩ Джо Байдън с политиката си към Украйна може би тласка човечеството към Трета световна война. Това мнение изрази във вторник предшественикът му Доналд Тръмп в своята социална мрежа Truth Social.

"Ако следите и разбирате ходовете, които Байдън предприема по отношение на Украйна, ще видите, че той систематично, но може би несъзнателно, ни тласка към това, което скоро може да се превърне в Трета световна война. Това не е ли безумие?" Написа Тръмп.

Говорейки на митинг във Флорида в понеделник, той каза, че ако бъде преизбран на поста ръководител на американската администрация, веднага ще се обади на руския лидер Владимир Путин и украинския президент Володимир Зеленски и ще организира среща за разрешаване на ситуацията около Украйна възможно най-скоро, пише "Фокус".

"Същата вечер, когато разбера за победата си, ще се обадя на двама души – Зеленски и Путин – и ще им кажа: "Трябва да се срещнем. Гарантирам, че мога да разреша всичко", заяви Тръмп. "Ще сключим споразумение в рамките на 24 часа".

Президентските избори в САЩ ще се проведат през ноември 2024 г. На 15 ноември 2022 г. Тръмп обяви, че ще издигне отново кандидатурата си на президентските избори.

Снимка: Bloomberg.com