Разкриха мащабна схема в Германия за фалшифициране на български паспорти и книжки

Зъдържаните са действали и като каналджии

01.03.2023 | 17:46 Редактор: Вяра Димова
Разкриха мащабна схема в Германия за фалшифициране на български паспорти и книжки

В Германия е проведена мащабна полицейска акция по подозрение във фалшифициране на документи в огромни размери, съобщиха от полицията на провинция Саарланд. Били са претърсени многобройни обекти - най-вече в района на Саарбрюкен и Фьолклинген. Твърди се, че обвиняемите са изготвяли документите по поръчка в България и са действали и като каналджии

В полицейската акция са участвали около 100 служители на силите на реда. Само в провинция Саарланд са били претърсени 18 обекта. Същевременно е проведена и единична акция в провинция Хесен, както и една акция в България, информира сайтът на обществено-правната германска медия "Саарлендишер Рундфунк" (SR), цитиран от DW.

В момента тече процес срещу няколко лица, обвинени във фалшифицирането на лични документи в големи мащаби. Те са обвинени, че са търгували с български паспорти и с чуждестранни шофьорски книжки.

Документите са били изготвяни по поръчка в България. Същевременно обвиняемите са заподозрени и в участие в каналджийска схема. С фалшифицирани документи различни лица са влизали нелегално в Германия.

Снимка: Bloomberg.com